Ce trebuie sa stii despre ingrijirea buzelor

Buzele sunt o parte foarte importanta a corpului nostru si din pacate cea mai sensibila. Acestea sunt expuse zilnic in fata radicalilor liberi si de multe ori fara niciun fel de protectie. Cand vine vorba de ingrijirea buzelor, trebuie sa te asiguri ca le acorzi atentie sporita.

Suntem obisnuiti sa admiram buzele pentru frumusetea lor, insa niciodata nu le privim ca un indice al sanatatii. Buzele inchise la culoare pot indica o problema de circulatie a sangelui, iar cele pale si deshidratate pot indica o cadere de calciu.

Cand folosim balsam de buze pentru ingrijirea buzelor?

ingrijirea buzelor

Majoritatea persoanelor au tendinta de a folosi balsam de buze doar iarna, pentru a preveni craparea buzelor din cauza vantului puternic, insa este important sa stii ca buzele sunt expuse la tot atatia factori nocivi vara, cat sunt si iarna, daca nu chiar mai multi.

Razele solare, umiditatea scazuta si nevoia de lichide nesatisfacuta pot avea un efect dezastruos asupra buzelor noastre. In sezonul calduros este important sa alegem balsamuri de buze cu factor de protectie UVA si UVB intre 15 – 20.

Desigur, pentru a hidrata buzele exista si alte modalitati, puteti aplica cateva masti hidratante dedicate aplicarii pe buze sau alte metode mai rudimentare; putem aplica masti homemade, felii de castravete, fiole cu vitamina E, miere.

Cum ingrijim buzele crapate?

In sezonul rece, din cauza schimbului drastic de temperatura, buzele se pot crapa si exfolia. Incearca sa eviti sa rozi cojitele sau sa le rupi cu unghia, nu-ti vei face niciun bine, ba chiar poti crea leziuni care mai tarziu se pot infecta. Exfoliaza-ti buzele cu ajutorul unor produse speciale sau, daca nu, cu o masca homemade facuta din putina miere si zahar. Cauza buzelor exfoliate nu este intotdeauna din exterior; lipsa vitaminelor B si A pot duce la exfolierea buzelor, de aceea specialistii recomanda sa urmam o cura cu vitamine A si B.

Atunci cand ai buzele crapate, exfoliate sau uscate, trebuie sa fii mai atenta si la alte aspecte: incearca sa eviti alimentele care pot irita buzele: alimente sarate, piperate, acre sau fierbinti, inainte sa te dai cu ruj incearca sa aplici un strat protector de balsam pentru a inmuia cojitele de pe buze, incearca sa folosesti doar produse naturale ( de la plafar sau farmacii ) pe baza de produse naturale: catina, propolis, galbenele, aloe, etc.

Metode naturale pentru ingrijirea buzelor

Desi piata este saturata cu produse de ingrijire a buzelor, tot mai multe domnisoare recurg la metode naturale pentru prevenirea si tratarea buzelor uscate. Printre cele mai des folosite sunt: uleiul de cocos, castravetele, uleiul sau untul de mango, gelul de aloe vera, mierea, uleiul de masline, ceara de albine naturala (fara parafina), laptisor de matca, unt de cacao, unt de shea, etc. Acestea sunt doar cateva dintre ingredientele naturale care se pot folosi in crearea balsamurilor de buze naturale sau care pot fi aplicate pur si simplu pe buze. Beneficiile acestora sunt multe si, fiind naturale, nu trebuie sa ne mai facem griji in legatura cu substantele chimice.

Sursa poze: pixabay.com

(Visited 196 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *