De ce sa consumi ceai alb?

Ceai Alb Jacob Hooy

Ceai Alb Jacob Hooy

Ai mai băut până acum ceai alb? Dacă da, atunci probabil ai auzit de beneficiile sale pentru facilitarea arderilor din organism. Totuși, la fel ca orice alt ceai medicinal, efectele sale se fac simțite atunci când îl incluzi în dieta ta zilnică.

Deși este mai puțin popular, spre deosebire de ceaiul negru sau de ceaiul verde, ceaiul alb a fost folosit sute de ani pentru a combate diferite boli, a ameliora stresul și a ajuta la fortificarea organismului cu ajutorul antioxidanților. Chinezii au cultivat acest ceai timp de aproape o mie de ani, până când să devină cunoscut și consumat în alte părți ale lumii. 

Deși provine din aceeași plantă ca și ceaiul negru și cel verde, ceaiul alb este cel mai puțin procesat, fiind obținut din mugurii proaspeți și frunzele tinere ale plantei de ceai, lăsați să se usuce la lumină naturală.

De ce să consumi ceai alb?

Știind aceste informații despre ceai alb, haide să vedem de ce este important să îl consumăm și, mai ales, când.

#1 Te ajută să slăbești

Fiind bogat în antioxidanți, consumul regulat de ceai alb facilitează slăbirea și arderea grăsimilor. Dieta cu ceai alb trebuie să fie formată din 3 căni pe zi, care inhibă senzația de foame și ajută la accelerarea metabolismului. Totuși, trebuie să ai răbdare ca să vezi rezultatele.

Dacă începi o dietă cu ceai alb, nu te aștepta la schimbări peste noapte. Dieta cu ceai alb trebuie însoțită de exerciții fizice și o alimentație sănătoasă.

#2 Detoxifică organismul

Ceaiul alb te ajută să te protejezi de radicalii liberi. Antioxidanții din ceaiul alb ajută la accelerarea arderilor din organism, eliminând toxinele și contribuind, de asemenea, la menținerea tânără a pielii.

Consumul de ceai alb contribuie la detoxifierea organismului, îmbunătățind circulația sângelui, astfel curățând ficatul de toxinele care îi pot îngreuna funcționarea.

#3 Menținerea pielii tinere

Toate aceste efecte sunt strâns legate între ele: detoxifierea, slăbirea precum și menținerea pielii tinere. De ce? Datorită cantității mari de antioxidanți. 

În felul acesta, ceaiul alb îți protejează pielea, îngreunând procesul de îmbătrânire, astfel încât ridurile să întârzie să apară.

#4 Previne numeroase boli

Toate beneficiile menționate mai sus contribuie la creșterea imunității organismului tău față de o serie de boli. Dacă, în urmă cu sute de ani, ceaiul alb era folosit pentru tratarea numeroaselor boli, precum tuse, diaree și orice formă de răceală, acum încă îi sunt apreciate efectele și s-a dovedit că acest tip de ceai ajută la: 

  • prevenirea diferitelor forme de cancer (colon, prostată și stomac)
  • menținerea tensiunii arteriale în limite normale
  • prevenirea îngroșării arterelor
  • mărirea densității oaselor (previne osteoporoza și artrita)
  • protejează împotriva virușilor și bacteriilor (precum gripa și răceala)
  • limitează efectele stresului, frigului și a arsurilor solare ale pielii
  • reduce nivelul zahărului din sânge (fiind eficient pentru diabetici)
  • ajută la menținerea sănătății pielii
  • menține igiena dinților și gingiilor

Mai ai nevoie de motive în plus să consumi ceai alb?

#5 Menține igiena orală

În gură se formează adesea o serie de bacterii care produc o respirație urât mirositoare, slăbesc dinții și facilitează apariția tartrului. De aceea, consumul de ceai alb este benefic pentru că acesta conține fluoride și alți nutrienți eficienți pentru sănătatea dinților și a gingiilor.

#6 Previne accidentele vasculare

Așa cum am menționat mai sus, ceaiul alb îmbunătățește funcția arterială și întărește vasele de sânge. Prin urmare, e recomandat și pentru persoanele cu tensiune arterială crescută și ajută la prevenirea accidentelor vasculare.

#7 Reduce nivelul colesterolului

Fiind unul din cele mai bogate ceaiuri în antioxidanți, ceaiul alb este foarte benefic pentru persoanele cu probleme de colesterol. Ceaiul alb reduce nivelul colesterolului din sânge, iar în felul acesta arterele rămân curate, fără să se formeze blocaje ale sângelui. 

Pentru că sângele devine mai fluid de la ceai alb, putem spune că acesta ajută la menținerea sănătății inimii, aceasta fiind oxigenată cu un sânge mai fluid. În felul acesta, scade riscul apariției infarcturilor.

sursa foto: pixabay.com

sursa foto: pixabay.com

Când vei începe să consumi ceai alb?

Ei bine, acum sper că ai aflat tot ceea ce te interesa despre beneficiile consumului de ceaiuri albe. Crede-mă, este unul din cele mai importante ceaiuri pentru sănătate, din câte există.

Dacă vrei să achiziționezi ceai alb în stare pură, îți recomand să vizitezi magazinul nostru online. Aici vei găsi:

(Visited 228 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *