Ceai de ghimbir: tot ce trebuie sa stii

ceai de ghimbir

Medicina ayurvedica a folosit ceai de ghimbir de mii de ani pentru a trata diverse afectiuni: s-au observat imbunatatiri la nivelul sistemului digestiv, a sistemului nervos si a racelilor de sezon. Cu un gust inconfundabil, usor iute, ceaiul de ghimbir este un adevarat deliciu in ceasca, perfect pentru serile reci de iarna dar si pentru serile lungi de vara, servit rece, cu putina menta. Indiferent de momentul in care este consumat, ceaiul de ghimbir iti va rasfata simturile si-ti va ajuta organismul.

20 de motive sa consumi ceai de ghimbir:

  1. Combate disconfortul digestiv. Consumat zilnic, poate preveni aparitia flatulentei, balonarii, diareei si indigestiei.
  2. Intareste imunitatea. Deoarece contine un numar ridicat de antioxidanti, ceaiul de ghimbir reduce riscul de afectiuni sau infectii.
  3. Trateaza raceala
  4. Amelioreaza simptomele alergiilor
  5. Imbunatateste circulatia sangelui
  6. Intretine sanatatea articulatiilor- previne artrita reumatoida
  7. Trateaza migrenele
  8. Trateaza osteoartrita
  9. Trateaza durerile de spate
  10. Trateaza durerea cauzata de crampe musculare
  11. Te scapa de durerile menstruale – o compresa cu ceai de ghimbir aplicata pe partea inferioara a abdomenului face minuni.
  12. Are efect anti-stres
  13. Are efect energizant
  14. Scade tensiunea
  15. Eficient in lupta impotriva cancerului
  16. Poate imbunatati viata sexuala
  17. Scade nivelul colesterolului rau
  18. Are efect antiinflamator
  19. Calmeaza greturile matinale in cazul femeilor insarcinate
  20. Stimuleaza metabolismul si arde grasimile

ceai de ghimbir

Ce fel de ceai de ghimbir sa consumi?

Poti opta sa folosesti radacina de ghimbir proaspata,din care sa faci o infuzie puternic aromata si delicioasa- mai ales servita cu miere si lamaie. Daca ti se pare ca presupune prea multa munca, atunci poti alege ceaiul in pliculete sau varsat.

Chiar si la ceaiul de ghimbir are mai multe variante pe care le poti consuma. Noua ne plac foarte mult urmatoarele trei:

#1.  Ceaiul BIO cu lamaie si ghimbir

Combinatia de ingrediente confera acestui ceai un gust echilibrat si extrem de placut, usor mentolat.

Ce contine:

  • Ghimbir
  • Lemn dulce
  • Iarba de lamaie
  • Coaja de lamaie
  • Hibiscus
  • Menta
  • Arome naturale
  • Coaja de portocala
  • Piper negru

#2. Ceai din radacina de ghimbir

Dupa cum probabil ai intuit, acest ceai contine doar radacina lemnoasa si delicioasa de ghimbir. Cu o aroma puternica si un gust aparte, ceaiul iti va incalzi tot corpul si iti va da o stare generala de bine.

#3. Ceai negru cu ghimbir

Pentru iubitorii ceaiului negru, recomand acest sortiment de ceai. Nu numai ca are un gust echilibrat si placut, dar si combina beneficiile ceaiului negru cu cele ale ceaiului de ghimbir. Aceasta combinatie va fi indragita de papilele tale gustative si de organsimul tau, care se va simti energizat.

Indiferent de tipul ceaiului pe care alegi sa il consumi, iti recomand sa introduci in alimentatia ta ceai de ghimbir cat mai curand, pentru a te bucura de beneficiile pe care acesta le aduce organismului tau.

Sursa poze: pixabay.com

(Visited 308 times, 1 visits today)

4 thoughts on “Ceai de ghimbir: tot ce trebuie sa stii

  1. Pingback: De ce sa consumi ceaiuri naturale? - Blogul Rolplant.ro

  2. Pingback: De ce sa consumi ceaiuri naturale? - Blogul Rolplant.ro

  3. Pingback: Trateaza raceala cu ajutorul naturii! - Blogul Rolplant.ro

  4. Pingback: Elimina durerile de cap cu tratamente naturiste

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *