De ce sa consumi condimente naturale

condimente naturale

Vrei să ai o alimentație sănătoasă? Încearcă, pe cât posibil, să renunți la consumul de condimente industriale, menite doar să „dea gust” alimentelor, înlocuindu-le cu condimente naturale.

Condimentele au fost folosite încă din cele mai vechi timpuri atât ca adaosuri culinare, cât și ca remedii pentru diferite probleme de sănătate. De asemenea, ele au fost considerate mijloace de atingere a anumitor stări de calm și erau folosite pentru meditație. 

O parte din condimentele pe care le folosim în România sunt cultivate aici, iar o parte importate din Asia. Însă, multe dintre cele produse aici sunt sintetice și, deși sunt comercializate sub același nume ca și echivalentul natural al acestora, nu au aceleași proprietăți și, implicit, sunt mai ieftine.

Condimentele naturale au un cost mai mare față de cele industriale și, bineînțeles, gust mai intens, aromă mai puternică și proprietăți medicinale. 

De ce e benefic să consumi condimente naturale?

Este un lucru binecunoscut faptul că popoarele asiatice care sunt renumite pentru consumul constant și ridicat de condimente, fac față mai bine decât noi anumitor probleme de sănătate. De asemenea, își mențin apetitul pentru mâncare, chiar dacă trăiesc la temperaturi ridicate și au o viață mai lungă, în ciuda faptului că nivelul de trai este mai scăzut.

Este dovedit faptul că anumite condimente naturale inhibă dezvoltarea bolilor degenerative (spre exemplu, osteoartrită, hernie de disc).

În comparație cu fructele și legumele, condimentele naturale au un conținut mai bogat în antioxidanți, favorizând prevenirea cancerului, a bolii Alzheimer, a bolilor cardiovasculare și pierderii elasticității pielii.

Însă, pentru a beneficia de efectele miraculoase ale condimentelor naturale, acestea trebuie consumate regulat, cu orice tip de mâncare. Totuși, pentru a obține cel mai bun gust, este nevoie să știi să alegi combinația potrivită atunci când gătești.

Beneficiile anumitor condimente naturale

Șofran

Acest condiment este considerat a proveni din planta cea mai rafinată și scumpă din lume. Conține o serie de substanțe care contribuie la prevenirea leucemiei și întreținerea sănătății sângelui. Acesta ajută la creșterea difuziei de oxigen în plasăm cu până la 80%. Este bogat în vitaminele A, B6, C, Fier, Mangan, Potasiu, Calciu și Fibre.

Este un bun antiinflamator, antibacterian și antiseptic. Este benefic în combaterea tusei, putând fi consumat în acest caz cu miere. Ajută și la prevenirea arterosclerozei, însă nu este indicat să fie consumat de femeile însărcinate.

Are un gust aromat exotic și o culoare galbenă intensă. 

Șofranul poate fi achiziționat și din magazinul nostru online, în stare pură, chiar și la pliculeț.

Scorțișoara

Este unul din cele mai populare condimente naturale și are o serie de beneficii precum: scăderea factorilor de risc care duc la apariția sindromului metabolic, prevenirea rezistenței la insulină, stimulează buna funcționare a creierului, stopează răspândirea bacteriilor.

Ea poate fi consumată într-o gamă variată de feluri, sub formă de pudră, bețișoare, mix pentru vin fiert sau sub formă de frunze de ceai.

Ceai cu scortisoara-800x800

Ceai cu scorțișoară

Ghimbir

Acest condiment natural a fost utilizat de mii de ani pentru proprietățile sale antioxidante. Este bun pentru digestie și un bun remediu împotriva grețurilor. Este antiinflamator și poate fi folosit în tratarea diferitelor boli cardiovasculare sau a cancerului sau artritei.

Poate fi consumat în diferite forme, însă este recomandată și cura cu ceai de ghimbir.

În magazinul nostru online, acesta poate fi găsit în următoarele produse:

Chimen

Fiind bogat în magneziu și fier, chimenul are și proprietăți anti-cancerigene, fiind indicat și ceaiul din semințe de chimen.

La Rolplant, avem pe stoc ceai de Fenicul, Anason și semințe de Chimen.

Alte condimente naturale pe care ți le recomand să le incluzi în consumul zilnic sunt: cimbru, oregano, rozmarin, cuișoare, busuioc, hrean, mărar, leuștean, turmeric.

Sper să îți fie de folos informațiile din acest articol și sper că te-am convins cât de important este consumul de condimente naturale pentru sănătatea ta!

(Visited 140 times, 1 visits today)

2 thoughts on “De ce sa consumi condimente naturale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *