Cele mai bune produse sunt pe departe cele naturale sau cele bio. Desi pretul lor este vizibil mai mare, persoanele care le folosesc pot jura ca merita investitia. Daca stam sa analizam, mai bine platim un ban in plus pentru un produs care ne trateaza afectiunile de la nivelul pielii, decat sa economisim banii ramanand cu un produs care face mai mult rau decat bine.
Am observat ca tot mai multe femei renunta la produsele din comert si se imbarca in trenul bio sau natural. Unele din ele aleg sa cumpere produse de la branduri cunoscute care comercializeaza produse naturale, iar altele au decis sa-si creeze produsele cosmetice acasa. Desi investitia de inceput pare destul de mare, veti observa ca in timp se va amortiza. Cel mai important este ca pielea, parul si unghiile vor arata mai bine ca niciodata.
Pentru ca trebuie sa ne pregatim din timp pentru sezonul costumelor de baie, v-am pregatit o reteta pentru o crema anticelulitica.
Cum prepari crema anticelulitica acasa?
Ingrediente:
- 30 gr unt de cacao
- 20 gr unt de cocos
- 10 ml ulei de macadamia
- 10 ml ulei de germeni de grau
- 10 ml ulei de chimen
- 10 ml ulei de borago / limba mielului
- 4 ml ulei esential de fenicul
- 2 ml ulei esential de cedru
- 2 ml ulei esential de salvie
- 5 ml ulei esential de grapefruit
- 5 ml ulei esential de lamaie
- 5 ml ulei esential de scortisoara
- 5 ml ulei esential de lemongrass
Baza perfecta pentru o crema anticelulitica este untul de cacao. Se pune pe baie de aburi iar apoi se adauga celelalte ingrediente inafara de uleiurile esentiale. Dupa ce compozitia s-a topit, folositi un mixer pentru a omogeniza amestecul. Adaugati pe rand uleiurile esentiale si mixati pana cand toate substantele se omogenizeaza perfect. Crema rezultata va fi sub forma lichida dar dupa ce se raceste se va intari.
Untul de cacao contine teobromina si cofeina care contribuie la eliminarea celulelor adipoase.
Uleiul de cocos hidrateaza pielea prin continutul de acizi grasi esentiali, vitaminele A si E; uleiul de chimen negru stimuleaza regenerarea testuturilor si este ideal pentru masaj; uleiul din germeni de grau protejeaza si hraneste pielea, regenereaza celulele deteriorate si are un continut ridicat de vitamina E, este indicat persoanelor cu un ten matur; uleiul de macadamia imbunatateste circulatia si diminueaza vergeturile si efectele celulitei; uleiul de borago intretine pielea ferma si ajuta pielea sa se refaca dupa ce stratul de celule adipoase a fost diminuat.
Uleiul de salvie este un ulei foarte des folosit in remodelarea corporala si are proprietati cicatrizante si lipolitice; uleiul de cedru este vasodilatator, are efect calmant si antiinflamator; in alta combinatie de uleiuri regleaza transpiratia in exces; uleiul de scortisoara, prin masaj da un efect incalzitor si ajuta la stimularea circulatiei; uleiul de grapefruit este folosit ca si conservant natural, acesta protejeaza uleiurile de rancezire.
Dupa cum ati observat lista de ingrediente pentru aceasta reteta este destul de lunga dar nu ar trebui sa reprezinte o problema pentru persoanele care isi fac singuri produsele cosmetice deoarece de-a lungul timpului ingredientele se aduna, in special uleiurile esentiale care se folosesc intr-o cantitate mica. Puteti totusi modifica reteta si sa folositi doar o parte din uleiuri, singura conditie este sa aveti grija la cantitati.