Pe timp de iarna este extrem de important sa avem o imunitate cat mai puternica, pentru ca organismul nostru sa reziste la diversii virusi ce apar in sezonul rece, precum si la raceli, viroze sau gripe. Cu cat imunitatea organismului este mai puternica, cu atat suntem mai feriti de pericolele imbolnavirii. Desi exista diverse medicamente, putem sa apelam cu incredere la natura pentru a ne intari imunitatea.
Remediile naturiste sunt la indemana, sunt eficiente si nu ne afecteaza organismul, ele neavand ingrediente nocive.
Ce plante poti folosi pentru intarirea sistemului imunitar?
#1. Echinaceea
Echinaceea este cea mai folosita planta pentru intarirea imunitatii, datorita proprietatilor sale impresionante. Fiind in atentia cercetatorilor de aproximativ 10 ani, beneficiile aduse organismului de catre echinaceea au fost descoperite si publicate.
Echinaceea stimuleaza productia de anticorpi si este extrem de eficienta in tratarea laringitelor, faringitelor, guturaiului sau gripei. In cazul in care nu ai folosit echinaceea pentru a preveni aparitia bolilor, o poti folosi cu succes drept tratament. Poti include echinaceea in dieta ta fie sub forma de ceai, fie sub forma de tinctura.
#2. Lemnul-dulce
O planta ce creste spontan in Romania, lemnul-dulce este un stimulent imunitar extrem de eficient, fiind util in toate fazele unei boli dar si pentru preventie.
Lemnul-dulce creste cantitatea de anticorpi din saliva, din mucoasa respiratorie si cea digestiva- aceste tesuturi fiind cele ce apara in prima faza organismul de infectii.
Poti folosi lemnul-dulce sub forma de pulbere, in cure de 21 de zile – o lingurita de 3-4 ori pe zi- urmata de o pauza de 21 de zile.
#3. Arnica
Arnica este una dintre cele mai pretioase plante, fiind un imunostimulent prin excelenta. Ea actioneaza in principal la nivelul gatului si a cailor respiratorii superioare, fiind eficienta in tratarea guturaiului, sinuzitei, amigdalitei sau bronsitei. Cu ajutorul acesteia poti preveni astfel de boli. Arnica este si un tonic perfect pentru sistemul nervos, mai ales in timpul sezonului rece. Se administreaza sub forma de tinctura, diluata in apa, de 3-4 ori pe zi, inainte de masa.
#4. Busuioc
Busuiocul ajuta la intarirea imunitatii datorita proprietatii sale de a provoca o cresterea a temperaturii corpului, fapt ce favorizeaza activitatea sistemului imunitar si inhibarea rapida a microbilor.
Consuma busuioc sub forma de infuzie, din 1-2 lingurite de planta uscata, de 2-3 ori pe zi. Il poti consuma ca atare, sau indulcit cu miere de albine- important este sa iei inghitituri rare.
Pentru a profita de puterea plantelor, poti alege sa folosesti un mix de plante pentru sistemul imunitar, precum cel de la Jacob Hooy. Mixul pentru rezistenta contine 9 plante cunoscute pentru proprietatilor lor de intarire si sustinere a sistemului imunitar.
- Echinaceea
- Menta
- Urzica
- Frunze de mure- efect calmant asupra gatului si aparatului respirator
- Hibiscus
- Mar
- Frunze de alun
- Macese
- Coaja de lamaie
Fie ca alegi sa folosesti o anumita planta sau un mix special, important este sa retii faptul ca plantele te pot ajuta sa iti intaresti si sustii sistemul imunitar.
Sursa poze: pixabay.com
Pingback: Ceai de ghimbir: tot ce trebuie sa stii - Blogul Rolplant.ro
Pingback: De ce sa consumi ceaiuri naturale? - Blogul Rolplant.ro