9 energizante naturale din alimente

energizante naturale

În lumea modernă, e greu să îți menții nivelul de energie ridicat. Majoritatea dintre noi au un program sedentar, la birou, iar în aceste cazuri să faci mișcare devine din ce în ce mai greu.

De aceea, vreau să-ți recomand astăzi o serie de alimente bogate în energizante naturale care te pot pune pe picioare după o zi obositoare sau care te pot pregăti pentru una 🙂

Pentru că aceste alimente sunt sănătoase și eficiente, ele sunt consumate regulat și de către sportivi, pentru a-i ajuta în antrenamentele lor. Însă, nu este nevoie să fii sportiv ca să le consumi și tu regulat. Cu toate acestea, ca să crești efectul lor, e recomandat să alternezi și cu mișcarea regulată. Dacă îți menții ritmul de viață sedentar și începi să consumi aceste alimente, efectele sunt diminuate. 

De asemenea, e bine să le consumi dimineața și în niciun caz pe toate deodată sau în doze mari.

Alimente bogate in energizante naturale 

#1 Mere

Merele sunt bune nu doar pentru că accelerează arderea grăsimilor, ci și pentru faptul că sunt bogate în quercitină, un energizant natural care optimizează consumul de energie din organism. De asemenea, quercitina este bună și pentru creșterea rezistenței fizice.

Știi zicala: „Un măr pe zi ține doctorul deoparte?”. Ei bine, eu îți recomand să consumi chiar și două mere pe zi. Dacă faci acest lucru constant cel puțin două săptămâni, o să te bucuri de efecte.

#2 Suc de roșii

Acest aliment este bogat în licopen, o substanță care întărește sistemul imunitar, ajută organismul să câștige lupta împotriva radicalilor liberi și este un bun energizant.

E ideal să consumi sucul de roșii proaspăt, la începutul zilei, însă efectul poate fi simțit și dacă a fost ținut la rece o anumită perioadă de timp. 

suc de rosii

#3 Ginseng

Îl poți consuma sub aproape orice formă. Sunt bune și produsele găsite în farmacii dar și suplimentele alimentare pudră, spre exemplu: Ginseng Siberian din magazinul nostru online.

El îți sprijină organismul fizic și mental atunci când este obosit și epuizat pentru a-i crește performanțele. Practic, ginsengul ajută la refacere după epuizare, optimizarea activității sistemului nervos, activează circulația sangvină periferică și tonifiază pielea.

#4 Ginko Biloba

frunze de ginko biloba

frunze de ginko biloba

Acesta este un energizant foarte bun care se poate găsi în diverse forme în farmacii dar și în magazinul nostru sub formă de ceai Ginko Biloba.

Pe lângă efectele sale benefice asupra creierului, asupra stărilor de rău și efectul de întărire a imunității, este eficient pentru creșterea energiei organismului pe cale naturală.

#5 Arborele de cafea

Cred că este una din cele mai populare energizante naturale ale oamenilor din întreaga lume 🙂 Cafeaua se spune că mărește atenția și crește activitatea intelectuală. În plus, conține și antioxidanți care ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare. Așadar, consumă cafea însă cu moderație și, de preferat, fără îndulcitori artificiali.

#6 Cătină

catina

Ceaiul și siropul de cătină sunt unele din cele mai benefice energizante naturale eficiente atât pentru imunitate cât și pentru faptul că îți dau energie. Cătina poate fi consumată și în starea în care se găsește, sub formă de boabe, cu miere. 

Pentru a avea parte de efectul ei, sugerez să consumi cel puțin o linguriță, în fiecare dimineață.

#7 Fructe uscate

Merișoarele și stafidele sunt foarte bune pentru organism deoarece sunt bogate în carbohidrați și ajută la menținerea optimă a nivelului de zahăr din sânge. Ele trebuie consumate moderat, însă, datorită conținutului caloric mare.

#8 Legume verzi

 

De obicei, în sezonul de vară, apar multe legume cu frunze verzi pe piață. Sfatul meu este să le consumi în fiecare zi. Începând cu masa de dimineață dar și la cea de prânz, consumă salată verde, varză, spanac, castraveți, frunze de sfeclă roșie, pătrunjel, mărar etc.

#9 Sfecla roșie

Este foarte bună pentru oxigenarea mușchilor și pentru a reduce oboseala. De aceea, poate să te ajute să capeți mai multă energie.legume verzi

Sper să îți fie de folos această listă de energizante naturale!

Consumă-le pe toate cu moderație, niciodată pe toate în același timp și, de preferat, în prima parte a zilei, ca să te poți bucura de energie pe cale naturală în fiecare zi!

sursa foto: pixabay.com

(Visited 523 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *