Nu ai auzit de Hamamelis?

hamamelis

In ultimul timp tot mai multe produse de ingrijire sunt formulate pe baza unui ingredient exceptional: hamamelis. Aceasta planta si-a castigat popularitatea datorita beneficiile sale impresionante, care i-au cucerit definitiv atat pe cei din industria cosmeticelor cat si pe cei care folosesc produse pe baza acestei plante.

Desi este tot mai des intalnit, hamamelis nu este o planta familiara pentru multi. Ca atare, vrem sa iti oferim cateva informatii pretioase despre hamamelis, care sa te ajute sa iei decizii informate.

Ce este Hamamelis?

Un arbore ce creste mai ales in America de Nord si Canada, dar si in anumite zone din Europa si Asia.  Face parte din familia foioaselor, avand frunze mari si ovale. In timpul iernii, are flori galbui, care cresc in manunchiuri. Acestea poarte fructe maronii, sub forma de capsule, in care se regasesc semintele de hamamelis. Frunzele si scoarta de hamamelis contin tanini, flavonoide si o cantitate redusa de ulei esential.

Pentru cosmetice se utilizeaza:

  • scoarta
  • frunzele
  • ramurile
hamamelis

Flori de hamamelis. Sursa foto: flickr.com

Stiai ca?

  • In engleza, hamamelis poarta numele de ”witch hazel”.
  • Copacul hamamelis seamana foarte bine cu alunul
  • Amerindienii foloseau hamamelis pentru a localiza apa dar si pentru a trata diferite afectiuni

Ce proprietati are?

  1. Hamamelis este un puternic vasoconstrictor
  2. Este totodata si tonifiant venos
  3. Regleaza circulatia sangelui
  4. Este usor analgezic
  5. Contribuie la coagularea sangelui
  6. Este antiinflamator si antimicrobian
  7. Contine vitamina P
  8. Este antiseptic

Cum poti folosi Hamamelis?

  • Inflamatii cutantate
  • Eczeme
  • Varice
  • Ulcere ale gambelor
  • Piscaturi de insecte
  • Ingrijirea contuziilor si entorselor
  • Usureaza senzatie de ”greutate a picioarelor”
  • Mancarimea pielii
  • Ochii inflamati ( ii decongestioneaza)
  • Pielea arsa de soare ( o hidrateaza si o vindeca)
  • Ten gras si acneic
  • Combate celulita
  • After-shave
  • Intareste si tonifica firul de par
  • Crema de maini

Este important de stiut ca fiecare intrebuintare necesita ca hamamelis sa fie intr-o anumita forma: fie ulei esential, fie apa de hamamelis, fie infuzie sau ca atare.

Un aspect important este faptul ca poate fi folosit cu succes pentru ingrijirea tenului. Cosmeticele pe baza de hamamelis devin din ce in ce mai populare tocmai datorita proprietatilor impresionante ale acestei plante. Fie ca alegi sa folosesti o lotiune cu hamamelis sau o crema de zi, un demachiant sau o lotiune tonica, cert este ca nu vei regreta alegerea facuta. Tenul tau va hidratat, vei scapa de acnee si pielea isi va redobandi elasticitatea. Datorita faptului ca are proprietati antiseptice, matifiaza tenul, alungand aspectul uleios, specific mai ales tenului gras.

Asadar, acum ai aflat mai multe despre aceasta planta deosebita iar data viitoare cand vei avea de ales intre produsele de ingrijire cu hamamelis si altele, vei putea lua o decizie informata.

Suntem totusi curiosi sa aflam: ai folosit pana acum hamamelis? Cum anume? Asteptam raspunsul tau in sectiunea de comentarii de mai jos!

(Visited 1,892 times, 3 visits today)

3 thoughts on “Nu ai auzit de Hamamelis?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *