Sa descoperim homeopatia!

homeopatia

Homeopatia este o ramura a  medicinei alternative care dateaza inca din anul 1976 si se bazeaza pe doctrina lui Samuel Hahneman “ similia similibus curentur ” care  inseamna ca orice boala poate fi tratata daca pacientului i se administreaza substanta care se face vinovata de simptomele pacientului. Substanta este folosita mai diluata si potentata. Principiul este similar expresiei “ cui pe cui se scoate“ sau sa iti infrangi adversarul folosindu-te de propria lui arma.

Homeopatia, un tratament alternativ

Tratamentul homeopat este strict individualizat. Atunci cand vine vorba de reactia fiecaruia la boala, suntem unicati. Homeopatia incearca sa trateze pacientul in sine si nu boala de care sufera. Aceste tratamente homeopatice pot fi prescrise doar de catre medicul homeopat in urma consulturilor medicale; uneori este nevoie consultarea de mai multe ori a aceluiasi pacient pentru a intocmi un plan eficient de tratament.

Pilonii doctrinei terapeutice homeopatice dintotdeauna sunt principiile dupa care functioneaza homeopatia: principiul similititudinii, principiul dozelor infinitezimale si cel al individualizarii simptomelor.

Conform medicilor homeopati, orice boala poate fi tratata cu ajutorul homeopatiei, singura exceptie o fac cazurile grave care necesita operatii chirurgicale, persoane bolnave in stadiu final sau pacienti in varsta cu multiple boli. Daca unele boli nu pot fi tratate, se pot macar ameliora simptomele.

Homeopatia este eficienta in tratarea bolilor functionale, digestive, diskinezie biliara, dureri si arsuri de stomac, tulburari de scaun ( diaree, constipatie, balonari ), infectii parazitare tip Giardia, infectii respiratorii, probleme de piele si afectiuni uro-genitale ( dureri si dereglari menstruale, infectii urinare ), alergii ORL, migrene, tulburari de somn, nevroza, oboseala cronica. Homeopatia nu poate trata cancerul sau alte boli care s-au instalat de mult timp in organism, insa poate fi folosita ca tratament adjuvant pentru ameliorarea starii de rau specifice pacientilor care fac chimioterapie.

Desi tratamentele homeopate pot fi prescrise doar de catre medicii de specialitate, exista unele cazuri in care tratamentele pot fi luate si fara consultarea acestora.

homeopatia

belladonna

Cand poti folosi homeopatia?

  • cand suferiti de taieturi, rani sau alte traumatisme se administreaza cate 3 granule de ARNICA CH9 o data la 2 ore, de 4 ori pe zi. Daca simptomele sunt grave se recomanda continuarea tratamentului pe o perioada de 3 zile.
  • in cazul ochilor invinetiti sau plagi intepate se administreaza LEDUM CH9 si ARNICA CH9 de 4 ori pe zi.
  • luxatiile, entorsele si intinderile musculare pot fi tratate homeopatic cu ARNICA CH9 si RUTA CH9.
  • Insolatia se trateaza diferit, in functie de simptomele pacientului, asadar daca insolatia se manifesta prin dureri de cap pulsatile, fata rosie si piele transpirata, se administreaza GLONOIN CH9 si BELLADONNA CH9 alternativ; daca insolatia este insotita si de sangerari din nas, se completeaza tratamentul cu CHINA CH9.
  • arsurile care se manifesta prin durere arzatoare, piele rosie si calda pot fi tratate cu ARNICA CH9 si BELLADONNA CH9 alternativ, iar in cazul in care apar vezicule, completati tratamentul cu CANTHARIS CH9.
  • pentru indigestie se administreaza ca remediu homeopatic NUX VOMICA CH9 ( greturi, varsaturi, frisoane, exces de mancare, exces de bautura)

Tratamentele homeopatice prezentate mai sus sunt ideale pentru un tratament de “prim-ajutor” si poate chiar sa alunge simptomele, insa daca revin este indicata consultarea unui medic.

(Visited 330 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *