Jacob Hooy, un brand apreciat international

Oldenboom

Arne si Rik Oldenboom in muzeul Jacob Hooy din Amsterdam

Brandul Jacob Hooy a fost apreciat inca de la inceput pentru calitatea ceaiurilor sale si pentru atentia acordata dezvoltarii medicinei naturiste, Jacob Hooy fiind interesat de proprietatile plantelor si studiind constant pentru a putea oferi produse care sa trateze orice problema de sanatate. Dupa ce brandul a fost preluat de familia Oldenboom, brandul  a continuat sa se dezvolte, ajungand sa fie apreciat si in afara granitelor Olandei.

Jacob Hooy si familia Oldenboom

In prezent, la carma companiei se afla doi frati: Arne si Rik Oldenboom. Cei doi au contribuit la dezolvtarea brandului pe plan international, pastrand in acelasi timp respectul pentru traditie si pentru ingrediente naturale de calitate.

Jacob Hooy si targurile de specialitate

Participarea la targuri de specialitate este o caracteristica Jacob Hooy. In fiecare an, produsele ajung pe rafturi frumos amenajate, unde publicul larg are acces la informatii despre fiecare produs in parte. Impresionant este faptul ca, desi traim intr-o epoca in care tehnologia evouleaza constant, la Jacob Hooy se prefera modul traditional de pastrare a ceaiurilor si ingredientelor- cutii de tec, inscriptionate in latina cu numele ingredientului pot fi vazute in magazinele Jacob Hooy din Amsterdam.

Procesul tehnologic apare mai mult in cercetarile pe care familia Oldenboom le desfasoara, pentru a intelege efectele fiecarui produs Jacob Hooy si cum poate fi imbunatatit.

Dintre targurile la care brandul participa in fiecare an, amintim:

  • Health+Beautiful– se desfasoara in Utrecht si reuneste producatori de bio-farmacie, parfumerie sau produse naturiste
  • Christmas World- desfasurat in Frankfurt, targul cu tematica de Craciun reuneste peste 30.000 de producatori din intreaga lume
  • Natural Products- un loc de intalnire intre clienti si producatori, targul din Nijkerk, Olanda reuneste producatori din zona bio

Ceaiul Rooibos, o specialitate Jacob Hooy

ceai rooibos

ceai Rooibos Jacob Hooy

Ceaiul Rooibos este unul dintre cele mai populare si apreciate ceaiuri din gama Jacob Hooy. Ceaiul provine de pe plantatia proprie, din Africa de Sud, un teren de 7.000 de hectare. Prelucrat si ambalat in Cape Town, in regim de marca privata Jacob Hooy, ceaiul este de cea mai inalta calitate.

Descoperit abia in  1772 de catre lumea civilizata, ceaiul rooibos a fost folosit drept leac miraculos de catre africani. Desi planta din care provine ceaiul are culoarea verde, ceaiul Rooibos are o frumoasa nuante de rosu. Datorita faptului ca nu contine cofeina, este un ceai preferat chiar si de catre copii, avand si un gust dulceag.

Proprietatile ceaiului Rooibos

  • Unicul ceai care contine antioxidantul Aspalathin, care ajuta la tratarea unor alergii si la imbunatatirea fluxului sanguin
  • Are concentratie foarte mica de tanin, ceea ce permite sa fie absorbit repede de catre organism
  • Nu contine acid oxalic, fiind un ceai ideal pentru persoanele cu probleme renale
  • Contine minerale: magneziu, zinc, fier, calciu
  • Imbunatatesc starea de sanatate a danturii, calmeaza durerile de dinti sau cele menstruale, calmeaza colicii si crampele stomacale

Jacob Hooy pe piata internationala

Produsele Jacob Hooy sunt distribuite in toate colturile Europei dar si in Asia. In Europa, produsele se gasesc pe rafturile magazinelor din Germania, Marea Britanie, Polonia, Spania, Austria, Belgia, Portugalia, Danemarca iar in Asia, in Japonia si  China.

Jacob Hooy continua sa se dezvolte, produsele de calitate si respectul avut fata de traditie facand din Jacob Hooy un brand veteran care stie sa se adapteze la o piata moderna.

În emsiunea de mai jos, Arne Oldenboom vorbește despre Jacob Hooy si produsele sale si prezinta modul in care plantele sunt pastrate in muzeul, depozitul si showroom-ul din Limmen, unde se afla si sediul Jacob Hooy.

Sursa poza 1 

Sursa poza 2: rolplant.ro

(Visited 503 times, 1 visits today)

One thought on “Jacob Hooy, un brand apreciat international

  1. Pingback: Cel mai bun vin fiert e făcut acasă! - Blogul Rolplant.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *