Jacob Hooy: istorie si traditie in armonie cu natura

Istoria Jacob Hooy

Jacob Hooy in China

Jacob Hooy in China

Povestea Jacob Hooy incepe in 1743, anul in care tanarul Jacob, fiul unui carutas, isi deschidea afacerea cu ierburi si mirodenii: o taraba in Amsterdam, in piata Nieuwemarkt. Pasiunea si atentia fata de cunoasterea florilor, fructelor, plantelor, radacinilor si semintelor l-au ajutat pe tanarul Hooy sa cladeasca ceea ce avea sa devina unul dintre cele mai apreciate branduri olandeze.

Inca de pe vremea Companiei Olandeze a Indiilor de Est, Jacob Hooy avea un depozit imens de ceaiuri in Limmen, care invaluia zona in mirosuri exotice si o aducea la viata. Forfota vapoarelor ce descarcau condimente, mirodenii si ceaiuri din India dadea o energie nemaipomenita depozitului din Limmen.

Desi acum vapoarele nu mai creeaza agitatie in zona depozitului, inca se simte mirosul de ceai pastrat ca pe vremuri in saci de iuta si baloturi iar misterul exotic inca se pastreaza.

Jacob Hooy – locul unde prezentul se intalneste cu trecutul

stand Jacob Hooy

stand Jacob Hooy

Magazinul Jacob Hooy din Amsterdam pastreaza si acum aspectul unei farmacii vechi, cu sertare mici din lemn masiv ce acopera peretii magazinului. Cand intri in magazin, esti purtat automat spre o alta lume invaluita in parfumul ceaiurilor si priceperea farmacistilor de altadata.

Desi brandul Jacob Hooy a trecut in patriomoniul familiei Oldenbloom in anul 1846, pasiunea si atentia pentru ceaiuri inca insotesc brandul olandez ce a continuat sa se dezvolte. Accentul este pus pe valoarea ingredientelor naturale, pe cunoasterea proprietatilor acestora si pe transformarea lor in ceaiuri delicioase si sanatoase.

Ceaiurile sunt bazate 100% pe plante, fara adaosuri de arome artificiale, cu ingrediente bogate in substante nutritive.

In anul 1993, Jacob Hooy a devenit furnizor al Casei Regale Olandeze, o onoare obtinuta de putine branduri din Olanda: 338 de companii au primit acest titlu. Pentru a deveni furnizor al Casei Regale, un brand trebuie sa respecte anumite conditii stricte:

  • Vechime de minim o suta de ani
  • Sa fie 100% olandeze
  • Imaginea si comportamentul proprietarilor sa fie ireprosabila

Traditia joaca un rol important pentru brandul Jacob Hooy si este regasita atat in retetelor lor cat si in respectul cu care trateaza plantele si proprietatile lor.

Stand Jacob Hooy China

Stand Jacob Hooy China

Ce ar trebui sa stii despre ceai?

Desi ceaiul este consumat in mare parte de impatimiti care il prefera in detrimentul cafelei, trebuie sa stii anumite lucruri despre ceaiuri:

Consumul zilnic de ceai natural scade riscul de aparitie a multor boli si ajuta organismul sa functioneze la capacitate marita. Ceaiul natural poate preveni aparitia tumorilor, accidentelor vasculare, ajuta la intarirea imunitatii si stimuleaza digestia avand totodata si proprietati antiinflamatoare.

Ceaiul verde, spre exemplu, este bogat in antioxidanti care incetinesc procesul de imbatranire, scade colesterolul, reduce riscul de afectiuni cardio-vasculare si arteriale, ajuta in lupta impotriva kilogramelor, regleaza metabolismul, creste imunitatea organismului, amelioreaza depresia, energizeaza, previne aparitia infectiilor respiratorii si digestive.

O lectie pe care am putea sa o desprindem este ca omul trebuie sa traiasca in armonie cu natura, sa o respecte si apoi sa beneficieze de tot ceea ce natura are de oferit. De foarte multe ori, gasim remedii naturiste pentru a trata afectiuni dificile sau pentru a ameliora diferite simptome. Dar dupa cum stim, prevenirea este cel mai bun tratament iar ceaiul natural ne poate ajuta sa prevenim multe afectiuni neplacute.

(Visited 160 times, 1 visits today)

One thought on “Jacob Hooy: istorie si traditie in armonie cu natura

  1. Pingback: Nu ai auzit de ceaiurile Jacob Hooy? - Blogul Rolplant.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *