Olanda. O tara care pune pret pe produsele naturiste

 

olanda produse naturiste

In ultimii ani, am fost invadati de o multime de produse naturiste, care promit efecte vizibil mai bune decat ale cosmeticelor tipice si tot mai multe femei au fost atrase de aceste promisiuni.

Treptat, s-a format o piata a consumatorilor bio, piata care, dupa cum se preconizeaza, va mai creste pe parcursul anilor urmatori. Olanda se implica intens in dezvoltarea acestei piete.

Inca din cele mai vechi timpuri, Olanda a fost o tara interesata de produse naturiste.  Pe vremea marilor Imperii Coloniale, cand se descopereau plante de pe tot globul, Olanda se numara printre tarile care deschideau drumul spre produse cat mai naturale, bazate pe plantele recent importate.

Prin definitie, produsele olandeze erau produse de calitate, un aspect care ramane important si in zilele noastre. Olanda este una dintre cele mai implicate tari in procesul de dezvoltare al produselor naturiste. Cercetatorii olandezi incearca sa dezvolte piata produselor bazate pe plante, conturand diverse tehnologii care sa permita aceasta dezvoltare.

Calitatea olandeza, model de referinta in Europa

Importanta acordata de olandezi calitatii este prezenta in majoritatea domeniilor lor de activitate, ceea ce transforma produsele olandeze in produse calitative. Aceasta atentie pentru calitate face parte din „structura” olandezilor, fiind prezenta chiar si in aspectele vietii lor cotidiene.

Incepand de la calitatea vietii – olandezii sunt renumiti pentru faptul ca folosesc foarte mult bicicletele pentru a se deplasa. Acest lucru nu ii ajuta doar sa se mentina sanatosi si activi ci si reduce drastic poluarea. Mai mult decat atat, in Olanda gasim cel mai bun sistem de sanatate, sistem ce se doreste a fi  setat drept model pentru Uniunea Europeana.

Directii importante de cercetare in domeniul produselor naturiste

Olanda se diferentiaza mai ales prin interesul in biotehnologii naturiste.

CLEA Technologies este una dintre companiile olandeze care se ocupa cu crearea de biocatalizatori care sa usureze procesul de productie si sa fie in acelasi timp, prietenosi cu mediul.

Tehnologia CLEA  permite imobilizarea unor enzime pentru productia eficienta de cosmetice.

Dyadic Netherlands este o alta companie olandeza specializata in productia de enzime. Tehnologia lor se bazeaza pe niste tipuri de ciuperci, tehnologie numita simplu C1.

Printre proprietatile C1, amintim:

  • Proces de fermentare usor si robust
  • Costuri scazute
  • Gazda excelenta pentru producerea de proteine

olanda produse naturiste

Produse naturiste – uleiuri esentiale

Olanda este un jucator important pe piata de uleiuri esentiale, fiind unul dintre cei mai mari comercianti din Europa. Desi se ocupa mai mult cu importul si re-exportul uleiurilor esentiale, Olanda sustine activ dezvoltarea acestei piete, ce se afla in continua crestere.

In 2008, Olanda a ocupat locul trei in topul importatorilor de uleiuri esentiale, importand cu precadere ulei esential de portocale si lamai.

Desi piata cosmeticelor din Olanda este destul de mica, in comparatie cu alte tari europene, s-a observat o schimbare de accent spre produsele naturiste.

Daca ar trebui descrisa, Olanda ar putea fi tara cu atentie la calitate, accent pe traditie dar totodata deschisa la nou, cu o atitudine de acceptare a diversitatii si un standard pentru importanta acordata sanatatii.

Tu ai folosit vreodata produse naturiste olandeze? Sau orice alt tip de produse din Olanda?

sursa foto 1: ID 2951350 © Eric Gevaert | Dreamstime.com

sursa foto 2: ID 41446366 © Tabo80 | Dreamstime.com

(Visited 368 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *