De ce ar trebui sa alegi produse cosmetice de calitate?

produse cosmetice de calitate

Am observat ca, in zilele noastre, tot mai multe persoane prefera cantitatea in detrimentul calitatii. Noi punem accent pe calitate, nu pe cantitate. Iata de ce ar trebui sa alegi produse cosmetice de calitate si cum ar trebui sa alegi un astfel de produs.

Cum alegi produse cosmetice de calitate?

Pentru inceput, sa lamurim o problema: toate produsele cosmetice, de calitate sau nu, au in compozitia lor conservanti. Fara ei, produsele s-ar deteriora la scurt timp dupa fabricare. Diferenta dintre produse cosmetice de calitate si produse ordinare este ca cele de calitate vor contine mai putine ingrediente si vor avea doar conservanti naturali in componenta lor, cum ar fi: Vitamina C, uleiuri esentiale, extract din samburi de grapefruit, Vitamina E, propolis, etc.

De fiecare data cand vrei sa achizitonezi un nou produs cosmetic, ar fi bine sa citesti lista de ingrediente; asigura-te ca lista este cat mai scurta si ca printre ele se numara conservantii naturali si ca nu contin multe substante care dau miros (parfum, fragrance).

cosmetice de calitate

Din pacate insa, in produsele cosmetice gasim mai des conservanti de sinteza decat cei naturali si cei mai predominant folositi sunt parabenii. Conform unor studii, parabenii ar favoriza aparitia cancerului, insa in lipsa unor dovezi mai clare, legislatia internationala nu interzice utilizarea lor. Acestia devin periculosi in momentul in care se depaseste o anumita concentratie. Toate produsele respectate si aprobate respecta procentajul impus de legislatie, insa daca toate produsele pe care le folosesti contin parabeni, creste si procentajul in care te afecteaza.

Dezavantajul pe care le au produse cosmetice de calitate fara parabeni este pretul, este bine stiut ca ceva calitativ si mai natural costa mai mult.

Produsele cosmetice de calitate nu se vor vinde niciodata de pe o taraba sau din geanta de voiaj a cuiva ci sunt vandute de magazine specializate. Daca scopul achizitionarii tale este doar ambalajul si nu te intereseaza continutul produsului, atunci poti opta pentru aceasta varianta, insa sa stii sigur ca acele produse vandute pe taraba sunt cel mai probabil contrafacute.

Un alt motiv pentru care nu ar trebui sa cumperi produse de pe tarabe este lipsa calitatii; conditiile precare in care sunt tinute – soare si temperaturi extreme – altereaza calitatea produsului.

De ce ar trebui sa alegem produse cosmetice de calitate?

Substantele din cosmeticele pe care le folosim sunt absorbite prin piele, de unde ajung direct in sange. Ingredientele chimice din cosmetice sunt toxice si pot avea efecte dezastruoase asupra sanatatii, de aceea trebuie sa citim ingredientele oricarui produs si sa alegem produsul cu ingredientele mai putin toxice. Nu uita sa verifici intotdeauna termenul de valabilitate, iar daca ti se pare ca produsul este contrafacut, sa examinezi ambalajul.

Medicul dermatolog Viviana Iordache spune ca „produsele foarte ieftine – cativa lei – sunt in mod real necontrolate, se obtin din substante ieftine, industriale (vaselina, detergenti)”. De exemplu, daca folosesti oja de proasta calitate unghiile se vor ingalbeni, exfolia si se vor rupe mai usor.

Un alt efect secundar al folosirii unor produse de calitate inferioara este aparitia acneei cosmetice.

Ca sa ai grija de sanatatea ta, trebuie sa eviti produsele ieftine si proaste calitativ. Desi pe moment vei avea satisfactia banilor economisiti, mai tarziu vei ajunge sa platesti de zece ori aceeasi suma pe produse pentru tratarea problemelor care au aparut in urma utilizarii lor.

Asadar, increde-te in produse cosmetice de calitate!

sursa foto: dreamstime.com

(Visited 813 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *