Ţi-ai risca tenul pentru produse cosmetice ieftine?

produse cosmetice ieftine

De foarte multe ori, din diverse motive, suntem toate atrase de mirajul unor cosmetice ieftine, care promit aceleasi rezultate precum altele mai scumpe. „E mai bine sa cumperi o crema mai ieftina, abia ai mai multi bani pentru altceva”, iti spui ca sa te convingi. Doar ca raportul calitate- pret este, de prea multe ori, inselator.

Ajungi sa ai acasa zeci de produse cosmetice ieftine, care nu au nici un efect si care ti-au mai provocat si vreo problema a pielii sau reactie alergica. Sub prezentarea frumoasa a unor asa zise produse cu ingrediente naturale, se ascund tot felul de substante nocive, care pe termen lung vor avea mai degraba efecte neplacute.

Pentru a evita astfel de situatii, cel mai bine este sa inveti ce ingrediente sunt nocive si sa acorzi un buget mai mare ingrijirii tenului tau.

Ce ingrediente nocive gasim in produsele cosmetice ieftine?

BHA (butylated hydroxyanisole) este unul dintre cele mai periculoase ingrediente regasite in produsele cosmetice. Gradul sau de periculozitate este de 10/10 conform Cosmetics Data Base. Din nefericire, este un ingredient comun in cremele anti imbatranire, in asa zisele creme naturale si in fondul de ten sau anticearcan.

Acrylamide este un ingredient cancerigen regasit  des in cremele de fata sau de maini.

Lanolina, un emolient extras din lana oilor, este de cele mai multe ori contaminat cu pesticide si insecticide si se gaseste in creme si rujuri. Lanolina poate cauza acnee severa.

Prea bine cunoscutii parabeni sunt de fapt niste compusi sintetici estrogenici, cancerigeni, toxici si alergeni. Se gasesc in majoritatea produselor cosmetice.

PEG (propylene glycol si polyethylene glycol) sunt practic elemente standard in produsele cu extrase din plante, mai ales in cremele hidratante. Cauzeaza alergii sau reactii toxice precum si urticarii sau eczeme.

Uleiul mineral este de fapt un produs sintetic de petrol procesat chimic care provoaca reactii adverse.  Fereste-te de produsele care listeaza ca ingredent uleiul mineral deoarece acesta nu trebuia sa se afle pe lista niciunui produs cosmetic natural.

produse cosmetice ieftine 2

Un alt ingredient de care trebuie sa te feresti este stearalkonium chloride, folosit in sampoane si creme si care, este de fapt, un fel de balsam de rufe.

Imidazolidynil urea este un ingredient toxic si alergen regasit mai ales in produsele cosmetice pentru ten, cu precadere in creme cu efect anti-aging si in fondul de ten.

Un alt lucru pe care ar trebui sa il stii este faptul ca majoritatea ingredientelor naturale listate pe cosmeticele ieftine sunt inlocuite de fapt cu ingrediente chimice usor de produs. Ingredientele naturale sunt prin definitie mai scumpe, ceea ce nu permite ca produsul finit sa fie ieftin. Asadar, data viitoare cand te lasi sedusa de mirajul unui pret mic, citeste eticheta si analizeaza ingredientele si cu siguranta iluzia ca acela este un produs cosmetic bun va disparea.

Sfatul nostru este sa compari produsele cosmetice ieftine cu unele pe care le consideri scumpe, din punct de vedere al ingredientelor. Astfel, te vei convinge singura ca este mai bine sa investesti in cosmetice cu ingrediente cu adevarat naturale, care nu vor dauna sanatatii tale si nu in produse cosmetice ieftine.

sursa foto 1: ID 33864070 © Grufnar | Dreamstime.com

sursa foto 2: ID 38278488 © George Tsartsianidis | Dreamstime.com

(Visited 224 times, 1 visits today)

One thought on “Ţi-ai risca tenul pentru produse cosmetice ieftine?

  1. Pingback: Treets - valorifica puterea naturii - Blogul Rolplant.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *