Remedii naturiste pentru raceala pe care trebuie sa le stii!

remedii naturiste pentru raceala

Sezonul rece aduce o perioada extrem de frumoasa si indragita: perioada sarbatorilor, perioada in care ne pregatim pentru ele si momentele in care ne entuziasmam de apropierea iernii, precum prima zapada. Din pacate insa, sezonul rece aduce si un invitat nedorit: raceala. Vrem sau nu, cu totii racim si suferim de simptomele asociate: durerile de cap, de ochi, nasul infundat, durerile in gat sau chiar si febra.

Daca sezonul rece a adus pentru tine o raceala si nu vrei sa petreci mult timp in ”compania” musafirului nedorit si nici nu vrei sa te umpli de medicamente, este momentul sa descoperi cateva remedii naturiste pentru raceala, care sa te ajute sa alungi raceala repede.

Remedii naturiste pentru raceala

1. Ceaiuri

remedii naturiste pentru raceala

# Ceaiul verde

Datorita continutului sau de antioxidanti, ceaiul verde este util mai ales in preventia racelii dar si pentru momentele in care simti ca se instaleaza raceala. Ceaiul verde te ajuta sa accelerezi sistemul imunitar si astfel, corpul tau sa lupte intens cu atacul viral sau bacterian.

 #Ceaiul de ghimbir

Folosit de mii de ani in ayurveda, ceaiul de ghimbir are efecte benefice asupra organismului, intarind imunitatea si ajutand la tratarea racelii.

Citeste mai multe aici.

# Ceaiul de menta

 Un ceai de menta este de ajutor mai ales atunci cand ai nasul infundat, deoarece desfunda caile respiratorii. In plus, are efect expectorant si te ajuta sa elimini mucoasele.

#Ceaiul de cimbru

Este antiseptic natural, fiind de ajutor impotriva virusilor.  Este recomandat mai ales daca te confrunti cu tuse puternica.

#Ceaiul de busuioc

Infuzia de busuioc revitalizeaza rapid organismul si te ajuta sa scapi de senzatia de oboseala care este comuna in timpul unei raceli. Baut cu inghituri mici, acesta alunga raceala si te pune pe picioare.

2. Uleiuri esentiale

remedii naturiste pentru raceala

Si uleiurile esentiale pot fi folosite drept remedii naturiste pentru raceala, cu precadere acestea:

Folosite in aromaterapie acestea purifica aerul si impiedica dezvoltarea microbilor. Uleiul de menta si eucalipt sunt utile pentru desfundarea nasului si pot fi inhalate sau folosite impreuna cu un ulei purtator drept ulei de masaj (in zona pieptului). Acestea pot fi si ingerate, cu ajutorul mierii de albine: 2-3 picaturi de ulei in miere.

Uleiul de busuioc este puternic antimicrobian, la fel si cel de lamaie, oregano si arbore de ceai. Uleiul de levantica este util mai ales pentru a te linisti- in cazul in care nu poti dormi din cauza racelii, acesta este ideal.

3. Alte remedii naturiste

  • Gargara cu apa sarata
  • Siropul din muguri de brad
  • Siropul de ridiche neagra cu miere ( o ridiche scobita se lasa peste noapte cu miere si se bea siropul rezultat)
  • Miere+scortisoara
  • Usturoiul, consumat ca atare. (este antibiotic natural)
  • Miere+ghimbir+turmeric

Ce este important de retinut este ca atunci cand esti racit, trebuie sa consumi o cantitate foarte mare de lichide: ceai, apa, supa de pui. Nu este recomandat sucul de fructe datorita continutului lor de zahar ( acestea sunt mai bune in perioada de preventie)

Cunosteai aceste remedii naturiste pentru raceala?

Sursa foto: flickr.com

(Visited 287 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *