Cum poti utiliza un ulei de camfor?

ulei de camfor

Arbore de camfor

Un arbore mereu verde originar din Asia, inalt de pana la 30 de metri, este cel datorita caruia ne putem bucura de beneficiile unui ulei de camfor. Dupa cum probabil banuiesti, este vorba despre arborele de camfor, un arbore cu frunze alungite si lucioase care au puncte semitransparente si flori mici, foarte parfumate. Fructele acestuia sunt rosii si contin un singur sambure.

Cand arborele atinge varsta de 60 de ani, este taiat, aschiat si distilat in cazane cu aburi pentru a se obtine ulei de camfor.

Cum poti utiliza ulei de camfor?

Principalele proprietăţi terapeutice ale uleiului de camfor:

  • Antimicrobiene
  • Antiseptice
  • antivirale,
  • dezinfectante
  • expectorante
  • antinevralgice
  • Antifebrile
  • Antireumatice
  • Antiinflamatoare
  • Analgezice
  • Revulsive
  • Antipruriginoase
  • stimulatoare a circulaţiei sanguine.

# In aromaterapie

Uleiul eteric de camfor poate fi utilizat in lampa de aromaterapie. Are un miros lemnos, usor intepator si ajuta la echilibrarea sistemului nervos, inlaturand starile de depresie sau anxietate.

# Pentru piele radianta

ulei de camfor

Compozitia unui ulei de camfor este o comoara pentru piele. Il poti folosi pentru:

  • Tratarea acneei
  • Tratarea inflamatiilor
  • Ameliorarea tenului gras
  • Imbunatatirea starii generale a tenului
  • Combaterea pigmentarii
  • Calmarea pielii iritate

Exista cateva combinatii pe baza de ulei de camfor care te pot ajuta sa ai o piele absolut radianta.

Lotiune de curatare a porilor :

  • O lingurita de ulei din samburi de struguri
  • O lingurita de ulei de chimen
  • 3 picaturi de ulei de camfor

Se aplica pe ten de doua ori pe zi pentru diminuarea porilor.

Masca antiacnee:

  • 2 linguri de argila verde cosmetica
  • 2 picaturi de ulei de camfor

Amestecul se aplica pe fata si se lasa sa actioneze timp de 20 de minute apoi se clateste.

# Pentru a trata raceala

Uleiul de camfor are efecte imediate asupra racelii si ii amelioreaza simptomele. Pentru a beneficia de aceste proprietati,  poti face o baie in care ai adaugat cateva picaturi de ulei de camfor, sau inhalatii cu camfor. Are efecte benefice in cazul afectiunilor pulmonare, declanseaza expectoratia si te ajuta sa respiri normal.

Poti prepara un unguent de camfor din:

  • 10 grame de camfor
  • 10 linguri de untura sau vaselina
  • 2 linguri de alcool de 96 grade

Aplicand acest amestec pe spate si piept combati simptomele astmului bronsic, pneumoniei, tusei. Este util si in caz de reumatism, articulatii dureroase sau crampe musculare.

Natura ne ofera tot ceea ce ne trebuie pentru a fi sanatosi, important este sa descoperim proprietatile minunate ale plantelor, arborilor si uleiurilor extrase din acestea. Uleiul de camfor este un ulei extrem de folositor pentru sanatate, de aceea nu ar trebui sa iti lipseasca.
ulei de camfor

(Visited 2,525 times, 1 visits today)

One thought on “Cum poti utiliza un ulei de camfor?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *