Nu este un secret faptul ca suntem asaltate in mod constant de produse noi, care promit si chiar garanteaza efecte nemaipomenite, mai ales cand vine vorba de sectorul de frumusete. Suntem incurajate periodic sa investim in produse noi, fie ca avem sau nu nevoie de ele, fie ca ne dorim sa incercam ceva nou sau nu.
De cele mai multe ori, suntem fidele anumitor brand-uri care s-au dovedit a fi benefice pentru noi, care ne satisfac din punct de vedere al raportului calitate pret sau cu care, pur si simplu suntem obisnuite.
Aparitia unei noi dive
In general, femeile, desi curioase cand vine vorba de un produs nou, au tendinta de a ramane la cele deja testate – o tendinta logica, pana la urma. Insa tot femeile mai au si tendinte putin mai ciudate, dupa cum o dovedeste un studiu realizat de Samsung prin compania Kantan Media.
S-a descoperit faptul ca aproximativ 22 de milioane de femei din Europa isi pastreaza cosmeticele in frigider. Aceasta tendinta in randul femeilor duce la aparitia unei “noi dive” pe scena europeana, numita “kitchenista”.
Ideea din spatele acestui trend este simpla si provine din secretele pasionatelor de beauty: produsele cosmetice pastrate in frigider sunt mai eficiente si se pastreaza pentru mai mult timp.
Conform acestui studiu, realizat online, pe primul loc cand vine vorba de “kitcheniste” sunt femeile din Polonia, urmate de cele din Germania, Franta, Italia si Marea Britanie.
Mai putin inseamna mai mult
Un alt studiu interesant, realizat de Stumbleupon ne arata ca femeile tinere se machiaza mai putin. 67% dintre respondente cu varsta cuprinsa intre 18 si 25 de ani au declarat ca dimineata folosesc intre 0 si 3 produse cosmetice.
Vechi vs. Nou
Una dintre tendintele majore pe care trebuie sa o depasesti este tocmai acea tendinta la a ramane la produsele deja cunoscute, care desi nu functioneaza bine intotdeauna, sunt produse pe care le aleg fara a sta pe ganduri.
Recomandarea mea ar fi ca data viitoare cand te afli la raft si vrei sa cumperi aceeasi crema pe care ai folosit-o pana acum, sa ii citesti ingredientele. Apoi sa iei o crema de la alt brand, care nu iti este cunoscuta, sa ii citesti ingredientele si apoi sa faci o comparatie.
S-ar putea sa fii uimita de ceea ce vei descoperi, pentru ca este foarte posibil sa iti dai seama ca brand-ul pe care l-ai cumparat in repetate randuri sa fie mai slab calitativ decat un brand nou pe piata sau un brand despre care nu stii foarte multe informatii.
Ideal ar fi sa iti bazezi decizia de cumparare pe calitatea produsului si nu pe loialitatea fata de un brand. Un brand vechi nu inseamna neaparat un brand de incredere iar un brand nou nu inseamna neaparat un brand in care sa nu poti avea incredere.
In cazul in care esti tentata de un brand nou, poti sa te informezi putin despre el inainte de a cumpara un produs din gama sa. S-ar putea sa fii placut surprinsa si impresionata.
Tu cum procedezi? Preferi un brand cunoscut sau esti deschisa la nou?
sursa foto: dreamstime.com