Cel mai bun vin fiert e făcut acasă!

vin fiert

Odată cu venirea iernii, cu toții ne îndreptăm atenția spre vin fiert. Și o facem pe bună dreptate, având în vedere că este o băutură delicioasă, care ne încălzește în zilele geroase și ne binedispune, totodată. Deși pofta de o cană cu vin fiert poate fi o scuză excelentă pentru a ne lua prietenii și a ieși în oraș, vinul fiert preparat acasă e totuși mai gustos și ne oferă și câteva avantaje: avem control total asupra modului de preparare, alegem vinul preferat și ingredientele pe placul nostru. În plus, dacă facem vin fiert acasă, putem invita prietenii la o șuetă și evităm să mai ieșim în frig. Dar cum a apărut această delicioasă băutură de iarnă?

cana de vin fiert

Cine a făcut primul vin fiert?

Se pare că, încă din Antichitate oamenii se delectau cu un vin fiert. În Grecia și Roma Antică, vinul fiert era des utilizat, însă nu în scop recreațional ci mai degrabă drept tratament. Hipocrate a fost cel care s-a gândit să utilizeze vinul fiert în scopuri medicinale.

Vinul fiert a crescut în popularitate în perioada Evului Mediu, când, datorită faptului că oamenii au observat că vinul se strică destul de repede, au început să adauge diverse condimente pentru a îl păstra mai mult timp.

Rând pe rând, vinul fiert a apărut în diferite culturi din Europa, sub nume diverse: glogg în țările Scandinave, mulled wine în Marea Britanie sau Glühwein în Germania. Băutura de iarnă a început să fie asociată cu Crăciunul după ce scriitorul Victorian Charles Dickens a menționat vinul fiert în cartea sa, Colinda de Crăciun.

În mod cert, există foarte multe moduri de a prepara vin fiert, în funcție de țară sau de gustul personal, însă anumite elemente se regăsesc în majoritatea rețetelor.

Cum faci vin fiert delicios acasă?

mix pentru vin fiert jacob hooy

Cu mare ușurință. Folosind mixul pentru vin fiert de la Jacob Hooy, vei savura cana de vin fiert perfectă și îți vei impresiona toți prietenii. Vei obține un gust aromat care va transforma orice seară de iarnă într-un festin al simțurilor, într-o seară relaxantă cu cei dragi sau chiar o seară de răsfăț pentru tine.

Ce conține mixul de vin fiert?

  • Scorțișoară Cassia (un tip de scorțișoară puternic aromat)
  • Cuișoare
  • Fructe de anason
  • Coji dulci de portocale

Cum procedezi?

Metoda de preparare este extrem de simplă: pentru o sticlă de 700 ml de vin, ai nevoie de trei săculeți de mix pentru vin fiert. Fierbi vinul, adaugi săculeții și îi lași pentru 5 minute. Dacă ți se pare necesar, mai poți adăuga puțin zahăr. Cutia de mix pentru vin fiert conține 20 de săculeți, ceea ce înseamnă că te vei putea bucura de gustul perfect al vinului în rânduri repetate.

Dacă vrei să te bucuri de o cană de vin fiert gustos într-o seară friguroasă de iarnă, mixul pentru vin fiert Jacob Hooy este soluția ideală. Scazi timpul de preparare și savurezi vinul fiert cu plăcere. Dacă mai și ninge, te vei simți ca în povești!

Surse poze 1 si 2: commons.wikimedia.org

(Visited 206 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *