Cum te feresti de intepaturi de insecte

intepaturi de insecte

De multe ori am spus că îmi e dor de vară, mai ales la cum a fost vremea în ultimele luni de primăvară. Însă, odată cu venirea căldurii, apar și aspecte mai puțin plăcute. Unul dintre acestea e reprezentat de insectele de care îmi era cel mai puțin dor. Așadar, vin vremurile în care trebuie să ne ferim cât putem de intepaturi de insecte.

Nu îmi plac țânțarii, nici păianjenii, cu atât mai puțin muștele sau furnicile atunci când îmi ating pielea. Însă, acesta nu este un motiv pentru care să evit plimbările în natură sau ieșirile la iarbă verde, mai ales când știu că mă pot proteja și pot ține la distanță gângăniile care îmi tulbură plăcerea de a fi în natură.

De când am început să lucrez în cadrul magazinului online Rolplant, am intrat în contact cu multe produse naturiste pe care le-aș putea numi miraculoase, pentru că au funcționat după ce le-am testat pe pielea mea. Atunci când vine vorba de intepaturi de insecte, o să fac referire la unul dintre ele, care vine atât sub formă de roller cât și sub formă de spray.

Cum ma apar de intepaturi de insecte

#1 Remedii împotriva țânțarilor

Eu personal nu sunt alergică la înțepăturile de țânțar, dar cunosc persoane care sunt. Știu că astfel de înțepături sunt riscante chiar dacă nu suntem alergici pentru că este posibil ca țânțarul respectiv să fie purtătorul unei boli transmisibile. De aceea, eu încerc mereu să mă feresc de astfel de înțepături și folosesc un produs numit Citrosect, de la Jacob Hooy.

Acest produs funcționează foarte bine în păstrarea la distanță a țânțarilor și a muștelor, fiind prietenos cu pielea, indiferent de senzitivitatea ei. Poate fi folosit și la copii, și la adulți și are un miros plăcut datorită adaosului de ulei din lemn de santal.

Eu folosesc Citrosect roller, însă, dacă preferi, există și Citrosect spray. Este un produs compus din uleiuri naturale de citronela, cedru, arbore de ceai și ulei de lemn de santal. 

În felul acesta, nu mai trebuie să port mâneci lungi sau pantaloni lungi când sunt în natură, în serile călduroase de vară 🙂

O altă variantă de protecție împotriva țânțarilor este uleiul Citronel. Acesta este cel mai puternic antidot care menține aceste mici vietăți la distanță dar și protejează pielea în cazul în care ai fost pișcat. Fiind un ulei mai puternic și mai gras, se pun câteva picături pe o cârpă sau pe un prosop de hârtie și se masează pielea. 

Însă, când vine vorba de Citrosect sau de Citronel, trebuie să eviți contactul cu hainele pentru că pot lăsa pete, fiind uleiuri concetrate.

#2 Remediu împotriva viespilor

Dacă înțepăturile de țânțar sunt rele, atunci imaginează-ți cum sunt cele de viespe. De aceea, uneori folosesc un remediu și împotriva viespilor, anume: WespWeg roller.

Acesta este o combinație de uleiuri naturale precum cuișoare și citronella, foarte prietenos cu pielea ta și a copilului tău. 

E menit să țină viespile la distanță și să îți protejeze pielea și în cazul în care au fost înțepat.

Până acum, eu am scăpat de fiecare dată de mușcăturile de viespi; poate că am fost norocoasă sau poate că m-a ajutat acest produs. Însă, pot spune că sunt mult mai sigură pe mine, de fiecare dată când stau în natură, dacă am la îndemână aceste produse.

Sper să te ajute și pe tine și să te ferești vara aceasta de intepaturi de insecte!

 

(Visited 363 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *