Par frumos pe timp de vara? Se poate!

par

Cand te gandesti la vara, de cele mai multe ori iti zboara gandul la mare, la noptile calde petrecute in compania prietenilor, la noile outfituri necesare in garderoba ta sau la plimbari romantice cu jumatatea ta, seara.  Pentru toate momentele specifice verii insa ai nevoie de mai mult decat de tinute impecabile: ai nevoie de par frumos si sanatos.

Poate ai observat si tu ca vara, parul tau pare sa nu mai vrea sa te asculte. Ori se usuca si arata lipsit de viata ori, din contra, retine umiditatea si nu pastreaza  o forma decenta.

Ce se intampla vara cu parul tau?

Procesul prin care razele UV actioneaza asupra parului este unul destul de simplu:

  • firul de par este protejat de o proteina speciala care se numeste keratina, care este insa sensibila la factorii externi.
  • radiatiile UV sunt absorbite de catre aminoacizii din firul de par.
  • Se produc apoi radicali liberi care au un impact daunator asupra proteinelor din par, in special asupra keratinei.
  • melanina (pigmentul parului) blocheaza radicalii liberi sa intre in contact cu keratina. Cand insa parul este supus in mod repetat agresiunii razelor solare, melanina nu isi mai poate face treaba, iar firul de par incepe sa se deshidrateze, sa se decoloreze, sa devina tern si fara viata.

Nu te speria! Cu putina atentie poti avea par frumos vara

par frumos

  1. Spala-ti parul cu un sampon hranitor si lejer. Frecventa o stabilesti tu in functie de dorinta ta, insa recomandat este sa il speli o data la 2 zile. Cauta un sampon care sa iti hraneasca parul fara sa il incarce: indicat este sa contina o substanta numita dimeticon sau sa aiba proteine din grau.
  2. Foloseste balsam de fiecare data. Varfurile sunt cele care au cel mai mult de suferit datorita razelor UV si temperaturilor ridicate de aceea este important sa le mentii hidratate. Un balsam bun te va ajuta sa iti pastrezi varfurile sanatoase.
  3. Foloseste ulei de cocos. Aplica saptamanal ulei de cocos pe tot parul si tine-l cel putin 2 ore sau peste noapte. Acesta hidrateaza in profunzime si ofera stralucire parului.
  4. Ai grija la periaj. Parul este mai sensibil pe durata verii, ca atare se si rupe mai usor. Periaza-l cu grija, cu un pieptene cu dinti rari.
  5. Nu folosi excesiv produse de styling. Acestea nu permit parului sa respire , il ingreuneaza si ii ofera un aspect tern. Deoarece scapul transpira, contactul cu produse de styling duce la ingrasarea parului.
  6. Nu folosi instrumente de coafat. Placa sau ondulatorul ar trebui sa se odihneasca intr-un sertar pe parcursul verii. Caldura excesiva combinata cu razele solare iti vor rani parul si acesta se va usca foarte tare.
  7. Hidrateaza-te si mananca sanatos! Frumusetea vine din interior ca atare ai grija sa te mentii hidratata si sa mananci cat poti de sanatos.

Mai cunosti alte trucuri pentru ingrijirea parului pe timp de vara? Te rugam sa le impartasesti cu noi, printr-un comentariu!

Sursa foto: pixabay.com

(Visited 261 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *