De ce ar trebui sa consumi tarate de Psyllium?

psyllium

Te simti rau, iar. Stomacul nu te lasa in pace de ceva timp. Esti balonat sau constipat si starea ta generala e departe de starea pe care ai vrea sa o ai. Ai pus si cateva kilograme si nu te simti deloc in largul tau. Treptat te atinge disperarea: cum sa scapi de astfel de probleme? Cum sa iti aduci organismul pe fagasul cel bun?

Acesta este un scenariu putin dezirabil pentru oricine insa are o rezolvare eficienta: taratele de psyllium. Desigur, le poti consuma chiar daca nu ai astfel de probleme si iti doresti doar sa dai cateva kilograme jos.

Ce sunt taratele de psyllium?

Psyllium este o planta originara din India, care are multiple beneficii asupra sanatatii dar mai ales asupra pierderii in greutate.

Psyllium contine de 14 ori mai multe fibre solubile decat ovazul, apreciat pana nu demult pentru continutul sau de fibre. 100 g psyllium contin 71 g fibre solubile, aceeasi cantitate de ovaz − doar 5 g.

Datorita continutului ridicat de fibre spongioase, aceste tarate reduc pofta de mancare, ajuta sistemul digestiv, detoxifica organismul. Totodata, ajuta la tratatea constipatiei, mentin colesterolul scazut si pot preveni aparitia cancerului de colon. Alte beneficii asupra sanatatii tale sunt:

  • Reducerea riscului de boli cardiovasculare
  • Prevenirea/tratarea hemoroizilor
  • Ameliorarea simptomelor de colon iritabil
  • Reducerea absorbtiei de acizi grasi din intestine
  • Reducerea flatulentei
  • Tratarea senzatiei de balonare
  • Tratarea diareii

Este o planta expandabilă astfel ca se umfla de pana la 20 de ori mai mult atunci cand este amestecata cu apa, ca atare mentin starea de satietate pentru timp indelungat.  Daca te numeri printre persoanele care acorda atentie deosebita caloriilor, te vei bucura sa afli si ca taratele de psyllium sunt sarace in calorii, avand doar 32 de kcal in 2 lingurite.

Cum le introduci in dieta ta?

psyllium

Metoda este simpla: o lingură de tarate de psyllium dimineata pe stomacul gol, urmate imediat de un pahar de apa de 150 de ml. Poti de asemenea sa amesteci lingura de tarate cu 250 ml de apa si sa bei imediat.

Daca nu consideri aceasta metoda potrivita pentru tine, poti adauga aceste tarate si in sucuri sau in iaurt.

Este extrem de important ca pe perioada consumului de psyllium sa consumi cel putin 2 L de apa. Consumul acestor tarate poate avea efecte secundare neplacute atunci cand cantitatea de apa nu este suficienta, precum:

  • Blocaje intestinale
  • Crampe stomacale
  • Flatulenta

Psyllium reprezinta o modalitate sanatoasa de a pierde in greutate, de a imbunatati functiunile sistemului digestiv si de a rezolva probleme care te-au deranjat pana acum. Consumul de tarate psyllium poate fi primul pas spre o noua viata, mai sanatoasa si spre un nou tu.

Ai incercat vreodata sa le consumi? Ai vrea sa o faci? Asteptam raspunsul tau printr-un comentariu, in sectiunea de mai jos!

Sursa foto: flickr.com

(Visited 1,380 times, 1 visits today)

One thought on “De ce ar trebui sa consumi tarate de Psyllium?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *