
Sursa: pixabay.com
Ai auzit de turmeric? Este o planta erbacee cu origine in Asia, inrudita cu ghimbirul, cu coaja dura si un miez de un portocaliu intens, extrem de apreciata pentru beneficiile aduse sanatatii. Este folosit cel mai adesea drept condiment: are gust neutru si coloreaza mancarea intr-un galben puternic. Este cunoscut si sub numele de curcuma sau sofran indian.
Atunci cand alegi sa adaugi turmeric in alimentatia ta, alegi un supliment natural cu proprietati antioxidante si anti-inflamatorii puternice.
De ce sa consumi turmeric?
Turmericul a fost folosit de chinezi si indieni pentru a trata o gama larga de afectiuni, de la hemoragii si contuzii la dureri menstruale sau de dinti. Este o sursa de fier, mangan, fibre, vitamina B6 dar si potasiu.

sursa: flickr.com
Ofera protectie cardiovasculara. Acesta poate preveni oxidarea colesterolului in sange, aceasta oxidare fiind responsabila pentru deteriorarea vaselor de sange. Mai mult decat atat, poate preveni aparitia bolilor de inima aparute datorita diabetului zaharat si incetinirea arterosclerozei.
Are efect anti-inflamator. Curcumina (pigmentul care ii da culoarea caracteristica) are efecte anti-inflamatorii asemanatoare cu cele ale medicamentelor cu acelasi rezultat insa fara efecte secundare, fiind un produs natural. Ea poate inhibia multe molecule care pot provoca inflamatii.
Are efect antioxidant. Ca atare poate neutraliza radicalii liberi si este recomandat in tratarea unor boli precum artrita, poliartrita reumatoida, deoarece are efect de calmare a durerilor articulare si imbunateste perioada de rigiditate dimineata si timpul de mers pe jos.
Asigura protectie impotriva bolilor neurodegenerative. Consumul regulat de turmeric ii poate proteja pe cei predispusi la boli precum Alzheimer.
Alte beneficii:
- Ajuta la detoxifiere
- Inhiba dezvoltarea celulelor canceroase
- Are proprietati antibiotice
- Imbunatateste circulatia
- Calmeaza tusea
- Calmeaza durerea in gat
- Reduce febra
- Stimuleaza eliberarea bilei
- Are actiune cicatrizanta
Cum sa consumi turmeric?
- Adauga-l in mancare: omlete, supe, smoothie-uri, orez, piure de legume, legume sotate
- Adauga-l in lapte pentru o bautura sanatoasa care te ajuta sa profiti din plin de beneficiile acestei plante
- Bea ceai de turmeric. Este o metoda simpla de a beneficia de proprietatile turmericului
Turmericul este o planta care are efecte benefice asupra organsimului tau si este foarte usor de introdus in alimentatia ta, nevand un gust intepator sau deranjant. Noi te incurajam sa profiti de minunile naturii pentru a trai o viata sanatoasa! Ai consumat pana acum turmeric? In ce forma l-ai folosit?
Asteptam raspunsul tau in comentarii!
Eu beau ceai de turmeric și e delicios!