Uleiuri esentiale pe care trebuie sa le incerci

uleiuri esentiale

Ai făcut vreodată aromaterapie? Chiar dacă nu ai avut parte de acest tip de tratament, cu siguranță știi la ce mă refer. 

Aromaterapia este recunoscută pentru efectele sale benefice pentru sănătate, fiind folosită din cele mai vechi timpuri pentru capacitățile sale de relaxare și de inducere a unei stări de bine. În ziua de astăzi, poți practica aromaterapia și la tine acasă, însă cel mai important lucru de care trebuie să ții cont este alegerea de uleiuri esentiale.

În comerț, poți găsi multe așa numite uleiuri esentiale, însă, ele pot fi contrafăcute cu tot felul de substanțe sintetice care îți pot face rău. De aceea, este important să ții cont nu doar de ingredientele pe care le conțin aceste uleiuri, ci și de producătorul lor. 

Poți alege să achiziționezi un astfel de ulei de la magazine de produse naturiste sau din farmacii. De aceea, am întocmit o listă cu uleiuri esentiale pe care le poți alege cu încredere.

Uleiuri esentiale pentru aromaterapie

#1 Ulei de anason

uleiuri esentiale

Recunoscut pentru mirosul său ușor picant, dulceag, anasonul este o alegere excelentă pentru sesiunile de aromaterapie dacă ești în căutarea relaxării și vrei să înlături stările negative precum depresia sau frica. 

Ajută la domolirea stărilor de agitație și vei avea un somn plăcut, liniștitor.

Descoperă uleiul de anason!

#2 Ulei eteric de cedru

uleiuri esentiale

Cedrul are o aromă puternică, de lemn, pătrunzătoare. Este foarte eficient pentru persoanele care suferă de insomnie și aduce optimism și relaxare, mărind capacitatea de concentrare.

Află mai multe despre uleiul de cedru!

#3 Ulei de arbore de ceai

Ulei eteric de Arbore de ceai

Având un parfum răcoritor, ușor picant, uleiul de arbore de ceai este destinat creșterii puterii de concentrare dar și distrugerii bacteriilor și microbilor. Acesta relaxează dar și ajută în tratarea răcelii.

Vrei să afli mai multe? Descoperă uleiul de arbore de ceai!

#4 Ulei de busuioc

uleiuri naturale

Folosind acest ulei în lampa de aromaterapie, vei avea parte de un parfum fresh și dulceag. Efectul său este de a elimina stările de depresie și stres, calmarea a stărilor de tensiune și nervozitate, precum și mărirea capacității de concentrare.

Dacă vrei să ai parte de aceste efecte benefice, alege un ulei 100% natural, pe bază de busuioc!

#5 Ulei de chimen

Ulei eteric de Chimen-800x800

Viața cotidiană este plină de provocări. Din acest motiv, este recomandată aromaterapia pe bază de ulei de chimen, care are un parfum ușor înțepător dar discret și care ajută la eliminarea stresului și creșterii stării de optimism, atât de necesară zilelor noastre.

Recomand acest ulei în special pentru persoanele cu stări frecvente de nervozitate și stres. Descoperă uleiul de chimen!

#6 Ulei de eucalipt

Ulei eteric de Eucalipt-800x800

Din categoria uleiuri esentiale, acest tip de ulei este recomandat persoanelor care au probleme cu sistemul nervos, au probleme de concentrare și logică precum și persoanelor cu o stare frecventă de somnolență și apatie.

Având un miros mentolat, fresh și ușor înțepător, ajută la eliminarea bacteriilor din aer și împrospătarea atmosferei în încăperea unde e plasat.

Recomand cu drag! Află de aici mai multe detalii!

#7 Ulei de levănțică

Ulei eteric de Levantica-800x800

Cu un miros floral, relaxant și calmant, acest ulei de levănțică (lavandă) alungă stările de depresie, iritare și insomnie, ajută la redobândirea încrederii în sine și îndepărtează stresul și stările de emoții puternice.

Poate fi un deliciu pentru simțuri, datorită mirosului său floral plăcut, îmbietor.

Iată unde îl poți găsi!

După cum poți observa, majoritatea acestor uleiuri esentiale sunt benefice pentru organismul tău, în special dacă ai un job stresant, dacă ai probleme cu somnul sau dacă ești o persoană emotivă și fără energie. Însă, pe piață există mult mai multe tipuri de uleiuri esentiale de unde poți alege.

Iată o listă cu toate uleiurile esențiale din magazinul nostru online!

sursa foto: pixabay.com

(Visited 637 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *